Kunststof Daken

Waarom een kunststof dak ? 

Kunststof daken

Kunststof dakbedekking, zoals PVC, EPDM of TPO, worden vaak gebruikt op platte en hellende daken als brandveilig alternatief voor bitumen dakbedekking. Een groot aandeel van alle daken in Nederland is voorzien van Kunststof dakbedekking.

Slim, want kunststof dakbanen kennen een lange levensduur, zijn milieuvriendelijk en recyclebaar. kunststof dakbedekking is tevens licht van gewicht en daarom de ideale oplossing bij een lichte onderconstructie.

De voordelen van alle soorten kunststof dakbedekking

  • levensduurverwachting > 25 jaar
  • Brandveilige verwerking
  • wortelwerend materiaal
  • Licht van gewicht
  • Milieu vriendelijk & Recyclebaar
  • Snel verwerkbaar (financieel aantrekkelijk)
  • UV- en ozonbestendig
  • beperkt onderhoud nodig

PVC dakbedekking

PVC staat voor Poly Vinyl Chloride. Het is een thermoplastische kunststof waar weekmakers in zitten.

Dit geeft PVC dakbedekking een paar sterke eigenschappen. Zo is het uv-bestendig, onderhoudsvrij en wortelwerend, PVC dakbedekking is uitermate geschikt om groendaken en daktuinen op aan te leggen. PVC dakbedekking kan net als bitumen op diverse manieren worden aangebracht.

PVC is net als bitumen en andere kunststoffen ‘baanvormig’ en wordt in de meeste gevallen mechanisch bevestigd in de naden, de overlappen worden gelast door middel van hete lucht. PVC kan daarentegen ook geballast en verlijmd worden aangebracht.

EPDM-dakbedekking

EPDM is de afkorting van “Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer” en is een groep van synthetische rubbers of elastomeren.

EPDM heeft een unieke eigenschap in vergelijking met andere dakbedekkingen, het is namelijk zeer elastisch tot wel 500% uittrekbaar. Ook kan de bedekking tegen veel soorten zuren en basen. EPDM is net als andere kunststoffen en bitumen dakbanen verwerkbaar op meerdere manieren.

membranen van EPDM worden veelal verlijmd en op de naden gekit, Wij zijn hier geen voorstander van. Gezien de uitmuntende eigenschappen van het product EPDM is de afdichting met kit ondergeschikt aan het product. Daarom hebben wij ervoor gekozen Resitrix te verwerken, waarom Resitrix ?

RESITRIX EPDM

De unieke productcombinatie van hoogpolymeer SBS onderlaag en een gewapende EPDM toplaag maken RESITRIX EPDM dakbanen tot een ongeëvenaard product. EPDM als toplaag zorgt ervoor dat het met name op het gebied van duurzaamheid, gebruiksduur (meer dan 50 jaar) én een blijvende flexibiliteit traditionele dakbedekking ver achter zich laat.

De onderlaag combineert een hoog verwerkingsgemak met veiligheid (zonder open vuur) en maakt RESITRIX EPDM dakbedekking toepasbaar op nagenoeg iedere ondergrond. RESITRIX is een thermisch lasbare EPDM, de EPDM dakbaan is voorzien van een ingevulkaniseerde glasdraadwapening (DUBOkeur® gecertificeerd).

De naadverbindingstechniek van RESITRIX is daarom ook gecertificeerd: onafhankelijk SKZ-onderzoek geeft voor RESITRIX als enige product ook voor de naadverbinding een verwachte gebruiksduur van meer dan 50 jaar

Chat openen
Hulp nodig ?
Heeft u een vraag ?

Stel hem hier aan een van onze medewerkers !